IT Strateji Günü 2019 İzlenimlerim
12 Eylül’de ülkemiz bilişim dünyası açısından ehemmiyet arz eden bir etkinliğe katıldım. Karel firmasının düzenlediği IT strateji gününde hataverdi.com olarak biz de bulunmuş olduk. Yüzlerce şirketin IT/Bilişim yöneticilerinin katıldıkları bir etkinlik. Sizlere izlenimlerimi kısa cümlelerle aktarmaya çalışacağım. Karel’e böyle yararlı ve güzel bir organizasyon için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Makale ile kısaca bilgi sahibi olup makale sonunda etkinliğin canlı yayın videolarını izleyebilirsiniz.
Öncelikle organizasyonun gayet başarılı planlanıp, işlendiğini belirtmek isterim.
Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen etkinlik hem ciddi ve hem eğlenceliydi. Etkinliğin isminden de anlaşılacağı gibi hızlı bir şekilde değişen, gelişen teknolojiye uyumlu şekilde şirketlerin bilişim altyapılarının geliştirilebilmesi için strateji oluşturulabilmesi adına ehemmiyetli bir organizasyondu.
Karel – Dr. Alper SARIKAN
Nesnelerin İnterneti ve İletişim Sistemlerinde Güvenlik
Sunumuyla günümüz ve geleceğin bilişim sistemlerini tasvir etti. Dijital ikiz, büyük veri, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler vb. birçok alanda etkileyici bilgiler sundu. IT’nin şirketlerin çok önemli bir departmanı olduğuna dikkat çekti.
Amazon Web Services – Yinal Özkan
Culture of Inovation
AWS(Amazon Web Services) adına Yinal Özkan da hızlı ve pratik bilgiler sundu:
Geleceği tasarlarken düşünülmesi gerekenlerin ” Gelecekte neler değişmeyecek ” merkezinde gelişmesi gerektiğini belirtti. Yani biraz yorum katarsak insanların gelecekte nelere ihtiyacı devam edecek mesela telefon kullanma ihtiyacı azalacak mı ya da bitecek mi ? Buna göre ne tarz ürünler ortaya konabilir…
Dikkat çekici bir başka tavsiyesi de ” Tersine üretim ” fikriydi. Yani diyelim ki yeni bir teknoloji üzerine çalışıyorsunuz. Fakat henüz ortada ürün yok. Ürün için aylarca ar-ge çalışmaları yapıp ürünü ortaya koyup insanlardan beğeni almasını ya da olumsuz karşılanmasını beklemek yerine; ürünü tamamlanmış şekilde sunup alınan geri dönüşlerle ürünü tasarlayıp daha sonra üretmek fikrinin maddi ve manevi olarak daha faydalı olacağını dile getirdi.
ELogo – Başak Kural
E-Dönüşüme IT Bakışı
Başak Hanım, konuşmasına IT çalışanlarıyla empati yaparak başladı. Şirketlerde yaşanan problemlerde ya da acil işlerde IT’nin telefonlarının çalınıp, başarılı anların IT ile paylaşılmamasına dikkat çekmesi önemliydi. IT çalışanlarını gizli kahramanlar olarak nitelendirdi 🙂
Konuşmasının odağında elektronik dönüşüm vardı. Elektronik faturaların işlevselliğinin ne kadar önemli olduğunu belirtti. Farklı banka, edevlet vs. gibi platformlarla olan entegre işlemlere getirdikleri çözümleri de anlattı.
Kofana – Murat Numan
The Future of Sales
Satıcılığın geçmişini de es geçmeden günümüz ve gelecekte nasıl gelişeceğini anlattı. Belki de sunumun en etkiliyici yanı gelecekte satışın nasıl bir hal alacağıydı. Yapay zekanın satış alanında kullanımını tasvir etti; Yapay zekalar ın ikna ve bilgi toplama yeteneklerinin çok büyük olduğunu fakat daha etkiliyici olanın yapay zeka kullanan bir insanın ne kadar büyük işler başarabileceğini belirtti.
İnvictus – Mehmet İnce
Siber Güvenliğe Proaktif Yaklaşım: Siber İstihbarat
Ülkemizde siber istihbaratın başlangıcını anlatarak sunuma başladı. Siber güvenlik açısından şirketlerin farkında olmadıkları güvenlik açıklarına dikkat çekti. Geliştirdikleri U.S.T.A isimli siber istihbarat teknolojisini tanıttı. Siber güvenliğin yalnızca saldırı anında değil öncesi ve sonrasını da ayrıntılı birşekilde sundu. Güvenlik önlemlerinin alınmamasının nelere mal olacağı, ne tür kayıplar yaşanacağı konusunda bilinçlendirmesi gayet etkileyiciydi..
Innovera – Burak Tahmaz
Teknolojik Yaklaşımlar ile KVKK
Özgür Yazılım – Hakan Uygun
Hazır Mı Alalım, Biz Mi Yazalım?
Symantec – Gökhan Aydın
Kanunlara Uyum Stratejisinde İlk Teknoloji Adımları
Sunumun ana konusu KVKK kanunu diyebiliriz. Bunu yanında Rekabet kanununa da değindi.. Kişisel verilerin korumasının önemini ve teknik altyapıların buna uyumlu hale getirilmesine dikkat çekti. Bu konuda oluşacak bir veri sızıntısının şirketlere ne tarz kanuni yaptırımlar oluşturacağını belirtti.
Fileorbis – Emre Demiray
360 Derece Yapısal Olmayan Veri Güvenliği
Dataların yedeklenmesi, işlenmesi, yetkilendirilmesi konusunda bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Veri işlemenin, saklamanın ve erişmenin gelecekte ne denli önem arz edeceği konusunda belirtti..
Microsoft – Cüneyt Batmaz
Cloud Vision & Microsoft AI Academy
Hülya Mutlu – Yönetici Koçu
IT Sektöründe Başarı İçin Duygusal Zeka
Kendi görüşüm ve birçok kişinin de belirttiği gibi bilişim sektörü çalışanları biraz asosyalliğe eğilimli ya da şartlar onları buna itmekte ve teknik yanlarını daha sivriltmekte… Hülya hanım, sunumunda duygusal zekaya dikkat çekerek katılımcılara teknik ile duygusallığın birlikteliğini anlattığı hikayelerle betimledi. İnsanlar arası ilişkiler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Gün sonunda katılımcılar arasında geçekleştirilen çekiliş ile harika hediyeler kısmetlilerini buldu 🙂
Ve daha birçok değerli şirket bilgilendirici ve zihinlerimizde geleceği tasarlayan bir gün yaşattılar.
Cevap bırakın