(Bulut) Online Veri Depolamanın 5 Faydası
Veri depolama geçmişten günümüze hızlı ve yüksek bir şekilde gelişim gösterdi. Odaların tahsis edildiği dev depolama tekniklerinden bir oda dolusu veriyi bir küçük belleğe sığdırır olduk . Bulut teknolojisi ise son zamanların gözdesi durumunda.. Hani abur cubur herşeylerin içine atıldığı va.. Şaka Şaka 🙂 Bu makalede Bulut Teknolojisinin yani Online Veri Depolamanın 5 Faydasını inceleyeceğiz..
1) Ulaşılabilirlik
Bir şirket düşün birçok şubesi var. Hem bu şubeler bir binada toplanmak zorunda değil. Bir şubesi İstanbul’da diğeri Kars’ta bulunabilir. Hatta şubelerden biri Türkiye ve Mısır’da bulunabilir. Çalışanlar evlerinden de çalışabilirler. Haliyle verilerinizin ulaşılabilirlik dairesinin genişliği sizi daha özgür hale getirecek.
Haliyle bir firma ulaşamadığı beyinlerle de bu şekilde çalışma fırsatı bulacak. Projeler, anlaşmalar bir araya gelmeden yapılabilir. Bu veriler çevrim içi erişim yetkisi olan herkes tarafından ulaşıma açık olacaktır. Ve takımlar daha düzenli, etkili ve hızlı çalışabilirler.
2)Maliyet
Sunucuların maliyeti, ve haliyle korsandan korunması vb. sorunlara karşı sunucularınızın güvenliğini sağlamak üzere çalıştıracağınız kişilerin maliyeti, ve sunucu kurulum destek gibi konularda alacağınız danışmanlık maliyeti, ve sürekli sizi endişelendirecek, risk unsuru birçok etkene ayrılacak maliyet…
Bulut teknolojisinin maliyeti kendi kuracağımız bir sunucu altyapısına göre daha düşüktür. Depolama için harcadığımız zaman da gerçekten önemlidir. Artık şirketlerde elle yapılan yedeklemeler vs. neredeyse etkisiz hale gelmiş durumda. Çalışanlar da şirketler de bunu otomatikleştirmek ve en az zahmet ile çözmek isteğindeler. Ve yıllık ya da aylık uygun fiyatlarda bulut sunucu sahibi olabilir ya da kiralayabilirler.
3) Mekansal Tasarruf
Yerel sunucumuza hususi bir mekan ayırmalıyız. Bulut sunucu kullandığımız zaman bu mekanı farklı bir iş için değerlendirebilme imkanımız olacak. Önemli bir mesele de şu ki önceki zamanlarda birçok ciddi markalaşmış firmaların sunucularının yağmur felaketinde vb. sebeplerden zarar görmüş olması yine bizi yerel sunuculardan bulut teknolojiye yönlendiren bir sebepdir.
4) Bakım
Sunucular ve depolama aygıtlarının korunması ve bakımı güç olabilir . Haliyle bu bakım ve koruma işini kendisini bu konuda profesyonelleştirmiş ve sorumluluklarını bilen bir firma ile çalışarak çözmek daha uygun görünüyor. Uygun bir fiyata bu destek alınabilir.
5) Güvenlik
Yerel sunucumuzu güvenli hale getirmek zaman ve maliyet ve tecrübe gerektireceğinden güvenlik konusunda profesyonelleşinceye kadar ciddi güvenlik riskleriyle yaşamak zorunda kalınabilir. Bu konuda Bulut Teknolojisinde profesyonellerle çalışıldığı vakit hem riskler hem de endişelerimiz yerini güvene ve huzura bırakacağından firmamızın diğer işlerine daha rahat odaklanabiliriz. Bu da verimimizin gerçekten artacağını gösteriyor.
SONUÇ
Bulut teknolojisinin bu avantajları birçok şirket yada kişilerin bu hizmete yönelmesine birer teşvik olmuştur. Yerel sunucuya kıyasla bulut teknolojisinin bu avantajları gözden kaçırılmamalıdır. Artık kapıyı açmış bulunuyorsunuz bu kapıdan girmek ya da girmemek sizin tercihiniz olacak. Hoşçakalınız 🙂 Yorum yapmayı unutmayın
Cevap bırakın